După strângerea informațiilor necesare și întocmirea planului de arestare, într-o noapte din luna august a aceluiași an, pe la orele 3,00 dimineața, echipele de arestare au primit ordin a se deplasa fiecare la câte un membru al organizației spre a-l aresta. Dintr-o astfel de echipă a făcut parte și maiorul Salman Nicolae, care avea misiunea să-l aresteze pe  numitul Bocoască Petre. Mergând la fața locului împreună cu căpitanul în rezervă Prisecaru Nicolae – în prezent cu domiciliul în Roman și alți lucrători operativi, maiorul Salman a bătut la ușă spre a i se deschide, însă nu a primit nici un răspuns, deși a repetat bătăile de mai multe ori. În această situație, ofițerului i-a venit ideea să lumineze cu lanterna ce o avea asupra sa, prin geam, spre patul unde știa că doarme Bocoască și văzându-l că stă culcat fără să doarmă, i-a cerut să-i dea drumul înăuntru sau să iasă el afară spre  a-i spune ceva. După câteva schimburi de cuvinte, Bocoască a ieșit la ușa antreului prin care se intra în casă, a deschis-o dar avea o furcă în mână, pe care a vrut să o înfigă în ofițer, acesta evitând lovitura prin darea înapoi cu câțiva pași. Văzând că situația se complică, a intuit pe loc un plan cu Prisecaru și ceilalți, în sensul de a se preface că dau buzna peste  Bocoască spre a-l determina să-i amenințe cu furca și să scoată mâinile afară, iar maiorul Salman s-a făcut că pleacă de la locul respectiv. După câțiva metri, s-a lipit de peretele casei și tiptil s-a apropiat de așă, astfel că la o mișcare a banditului spre înainte, de a împunge cu furca, acesta a scos mâinile afară, ofițerul s-a repezit la el și l-a cuprins în brațe. Banditul fiind mult mai dezvoltat fizicește decât el, l-a tras înăuntru, a închis ușa cu piciorul, a luat un cuțit de sub grindă din tavan, unde îl ținea, și i-a aplicat o lovitură de sus în jos. Deși ofițerul s-a ferit, banditul a reușit să-i provoace o rană la maxilarul drept, pe o lungime de cca 8 cm, care pleacă de sub ureche și se prelungește spre partea inferioară a nasului, a cărei urmă cicatrizată se păstrează și în prezent. Între timp au venit și ceilalți membri din echipă, care au reușit să-l imobilizeze pe Bucoască și luându-i cuțitul. Ofițerul a fost transportat imediat la spital, unde i s-au dat îngrijirile necesare, rana vindecându-se după cca o lună de zile.
În anchetă, Bocoască a relatat că el a bănuit că va fi arestat și a venit la ușă pregătit cu o furcă și un topor, deoarece cu puțin timp înainte auzise lătrături de câini cunoscute la câteva case din apropiere, unde locuiau alți membri din organizație.
Cele 12 elemente: legionari, P.N.Ț.-iști, P.N.L.-iști, chiaburi, sectanți - Bocoască era sectant – ce făceau parte din organizație au fost arestate, judecate și condamnate la diferite termene între 5 -10 ani închisoare corecțională, iar ofițerul, pentru curajul și spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă, a fost înaintat în grad la excepțional de la sublocotenent la locotenent. [pag. 339]