Cărți
Memoria.ro NU VINDE cărți. Pentru a le achiziționa, adresați-vă direct editurii!
CATEGORII
CĂUTARE DUPĂ TITLU / AUTOR
INDEX DE AUTORI
DIN SECȚIUNEA "APARIȚII"
Destine evreiești la Timișoara. Portretul comunității din perioada interbelică până azi

Autor: Getta NEUMANN
ISBN: 987-606-8300-54-2
Editura: Hasefer
Anul publicării: 2014
Localitate: Timișoara
Remarcabile sunt bucuria de viață şi încrederea în oameni care persistă în pofida trăirilor traumatice – război, deportare, injustiții, manifestări antievreieşti, emigrare. La greu şi la necazuri, scutul cel mai eficace este umorul şi voia bună. Despre orori se relatează cu reticenţă şi pudoare, iar unele evenimente înfricoşătoare sunt povestite ca anecdote în care se pune accentul pe aspectul ilar, absurd.
Getta Neumann
E o carte a regăsirilor pe mai multe lungimi de undă, dar şi una a nostalgiilor împărtăşite. Este, pentru alţii, cei necunoscători, prilejul de a descoperi un univers de viaţă specific, istoria trăită a unei comunităţi de care au fost sau nu apropiaţi, pe care au admirat-o sau au ignorat-o, pe care o vor descoperi aici, dorind să ştie mai mult.
Conf. dr. Smaranda Vultur. Universitatea de Vest Timişoara
... o carte cu şi despre evreii Timişoarei oferă noi informaţii, problematizează trecutul din noi unghiuri de vedere, descrie experienţele celui ce povesteşte, face posibilă cunoaşterea conexiunilor cu ceilalţi, cu celelalte comunităţi. Poveştile de viaţă ale celor intervievaţi actualizează codul cultural evreiesc, contextualizându-l în Timişoara deceniilor interbelice şi a acelora postbelice.
Prof. univ. dr. Victor Neumann, istoric. Universitatea de Vest Timişoara
- STUMBLEUPON
Cărți integrale
Memoria salvată II
Colectiv de cercetători
Cărți. Ultimele apariții
Colectibile
Multimedia. Galerie foto.
România mirifică, Leipzig, 1933
O serie fascinantă de fotografii cu România începutului de secol XX, (port popular, portrete de țărani, localiăți din toate județele țării, monumente, etc. Redactată după o carte album apărută în 1933 la Leipzig, cu o prefață de Octavian Goga. Fotografiile sunt făcute în majoritate de etnograful Romulus Vuia.