Duminică, 22 ian. 1922. Asară, Aurel Cazacu îmi spune că s-a dus la  Stere, precum îl îndemnasem. Acesta i s-a plâns că e văzut rău de Rege și nu știe pentru ce. Dr. Lupu susținuse la Congresul țărănist ca prerogativele Regale să fie știrbite până la aceea, încât guvernele să fie numite de Parlament. Stere s-a opus. Și, cu toate acestea, atențiunile regale se îndreaptă numai asupra doctorului Lupu (ceai la Regină, audiență la Rege). Stere zice că dr. Lupu și ceilalți șefi țărăniști sunt tari numai în vorbe goale. Îi lipsește cu totul cultura și vederile mai înalte ale omului de stat.
Stere s-a arătat îngrijit  în privința dosarului său de la Curtea Marțială, care a fost cerut de Rege, ca să-l scape de răzbunarea guvernului averescan. Acuma se teme să nu puie mâna pe el Brătianu, ca să-l aibă spre o permanentă amenințare. Și de aceea a rugat pe Aurel Cazacu să întrebe pe Prințul Știrbey asupra dosarului. Aurel Cazacu a întrebat pe Prințul Știrbey, care a răspuns că nu mai știe nimic de soarta dosarului.
Aurel Cazacu ducându-se ieri din nou la Stere (și-i pare rău că s-a dus!), acesta a rămas tare întunecat auzind că Prințul Știrbey nu mai știe nimic de dosar și i-a spus:
            -Asta însemnează un adevărat șantaj!
Zic:
            - Dac-ar fi om cu suflet puternic, ar trebui să-i înfrunte cu nepăsare.
Aurel răspunde:
-Se vede că-i om mai slab decât mi-l închipuiam. Și asta am înțeles-o din faptul că mi-a vorbit de-o înțelegere cu putință între liberali și țărăniști (singurele partide serioase în ființă) pentru alcătuirea viitoarei Constituții.
*
Azi, Adrian Brudariu (fiul fostului coleg de școală normală ieșeană Constantin Brudariu, cu care alcătuise în 1901 Cartea țăranului român) îmi spune că, în urma unei convorbiri între dr. Lupu, Stere și Mehedinți, acesta (din urmă) a intrat în Partidul Țărănesc.
Stere a trebuit să demisioneze din Sfatul Diriguitor al Partidului Țărănesc (datorită stigmatului de„ trădător”, care îi făceau dificile contactele partidului cu Regele și alte formațiuni). [pag. 285-286]