Cărți
Memoria.ro NU VINDE cărți. Pentru a le achiziționa, adresați-vă direct editurii!
CATEGORII
CĂUTARE DUPĂ TITLU / AUTOR
INDEX DE AUTORI
DIN SECȚIUNEA "APARIȚII"
Memoriile unui fost Săgetător

Autor: Vintilă HORIA
Prefață de: Cristian Bădiliţă
ISBN: 978-973-645-732-6
Colecție: Fapte, Idei, Documente (FID)
Editura: VREMEA
Anul publicării: 2015
Localitate: Bucureşti
Sursa: Editura VREMEA
Una din obsesiile mele vieneze a fost Eminescu, fost student pe aceleaşi locuri. Există mai multe legende în legătură cu poetul. Se pare că într-o noapte, însoţit de alţi studenţi, s-a urcat pe un felinar în faţa Domului şi a strigat „Vive la France”, în momentul în care aflase la Viena de înfrângerea armatelor franceze, deci în 1871. A fost obligat de poliţie să se dea jos şi să tacă, însă lucrurile nu au mers mai departe. N-am întâlnit nicăieri, în nicio bibliografie această scenă destul de greu de crezut. În iarna lui 1943, doctorul Ciobanu, care îşi exercita meseria în timpul verii la Karlsbad iar în restul anului la Viena – un om în vârstă, cu barbă albă şi care ştia multe despre toţi românii de seamă care trecuseră pe acolo, m-a luat într-o după-masă şi m-a dus peste podul de pe Donaukanal, am intrat pe Taborstrasse şi am luat-o la stânga pe o stradă neînsemnată, al cărui nume l-am uitat, apoi am intrat într-o cafena care se numea „Café Romania”. Ne-am aşezat la o masă rotundă, de marmură albă şi mi-a spus:
- Aici avea obiceiul să vină în fiecare zi Mihai Eminescu, cu alţi studenţi români. Pe această masă se putea vedea până acum câtva timp iscălitura lui. [pag. 186-187]
- STUMBLEUPON
Cărți integrale
Cărți. Ultimele apariții
Colectibile
Multimedia. Galerie foto.
Cusături populare din Bucovina
Învăţătoare în Bucovina şi Botoşani, doamna Olimpia Tincu a colecționat cu pasiune modele de cusături populare bucovinene. După moartea ei, survenită acum câţiva ani, moştenitorii au descoperit albumul ei și au vrut să-l facă cunoscut și altora. Au scanat filele lui și ni le-au oferit spre publicare, păstrând originalele. Albumul conține mici notaţii din care se deduce locul din care a fost "culeasă" cusătura. Prezentăm aici doar o mică selecție, spre exemplificare. Alte cusături din colecția Tincu sunt prezentate pe situl Portretul României interbelice, împărțite pe județele de unde provin: Câmpulung, Rădăuți, Suceava.