• Fundația Aspera


  Situl memoria.ro a fost creat si este sustinut de fundatiile Aspera din Boston si Brasov, fondator: Lidia Gheorghiu Bradley.
  Initiatorii sitului: Mircea Ivanoiu, Lidia Gheorghiu Bradley
  Sustinatorii sitului: Guy Bradley, Stefan Constantinescu, MD, PhD, Dan Dimancescu


  Fundatia Aspera din Boston, Massachusetts, Statele Unite ale Americii, cu numele legal complet "The Aspera Romanian Educational and Charitable Foundation, Inc." a luat fiinta in luna iunie a anului 2000 si este o organizatie neguvernamentala, non-profit, aprobata de statul Massachusetts conform legii fiscale americane, sectiunea 501(c) (3) din 1986.


  Aspera are ca misiune: 

  (1) Promovarea cunoasterii traditiilor, culturii si istoriei romanesti in Statele Unite si incurajarea dezvoltarii unor rezultate de virf in stiinta, tehnica si cultura romana, prin facilitarea participarii cercetatorilor si studentilor cu rezultate exceptionale in domeniile lor de specialitate la conferinte, schimburi culturale si stiintifice, si alte forme de schimburi de experienta cu omologi din Statele Unite si


  (2) Incurajarea si sprijinirea studentilor, artistilor si cercetatorilor tineri originari din Romania -- sau americani interesati sa studieze Romania -- in desavirsirea educatiei si carierei lor profesionale.


  Fundatia functioneaza prin definirea si desfasurarea unor programe specifice, in colaborare cu diverse institutii de invatamint si cercetare, precum si cu diverse organizatii filantropice si neguvernamentale din S.U.A si Romania. Cereri de ajutor nesolicitate nu sint acceptate decit in cadrul programelor stabilite si aprobate de consiliul Fundatiei. Aceste programe sint descrise in limba romana pe sit-ul Internet www.aspera.ro si vor fi descrise in limba engleza pe viitorul sit www.aspera.net (in plan pentru anul 2002).