[1] Numele de Ladislau Rooth i-a fost dat de Aca de Barbu, soprană renumită şi prima directoare a Operei de Stat din Timişoara.
[2] În timpul Marilor Sărbători, Roş Haşana şi Iom Kipur, nu se poartă pantofi de piele, consideraţi articole de lux.
[3] Nenea Roth, aveţi cheia? Dumneavoastră aţi închis sinagoga? (maghiară)
[4] Două cutiuţe din piele, cu pasaje biblice pe pergament în interior, care se pun pe cap şi pe braţ în timpul rugăciunii de dimineaţă.
[5] Lagărul de concentrare lângă oraşul Ebensee, Austria, aparţinea de lagărul de concentrare Mauthausen.
[6] Lagărul de concentrare în orașul Melk, Austria, un lagăr extern de muncă forțată aparținând de Mauthausen.
[7] Prizonieri cu un grad în administraţia lagărului
[8] Prizonieri numiţi de personalul SS, într-un lagăr de concentrare, să execute sarcini administrative.
[9] Casă cu stea. (maghiară) Între iunie şi decembrie 1944, aproximativ 2.000 de blocuri marcate cu o stea galbenă au devenit domiciliul forţat pentru evreii din Budapesta.
[10] Astăzi nu dăm la cerşetori. (maghiară)
[11] Toate păsărelele s-au întors (germană): cântec german tradiţional pentru copii.
[12] Conducătorul lagărului. (germană)
[13] Copil evreu. (idiş)
[14] Dumneata eşti şleampăt. (maghiară)
[15] Cantor (ebraică). Hazanim este forma de plural.
[16] Dirijor invitat. (engleză)
[17] Vezi interviul cu Jancsi Bleier.
[18] Vezi „Istoria unei farmacii timişorene”, intra.
[19] Casa Szana. (maghiară)
[20] Interviul a avut loc într-un birou al Comunităţii din Timişoara, iar Luciana Friedmann (vezi interviul) a fost uneori prezentă.
[21] Se referă la muzicieni timişoreni evrei.
[22] Cu picior îngrijit, frumos. (maghiară)
[23] Vezi interviul cu Annie Hammer.
[24] Dr. Otto Roth, membru în conducerea Partidului Social Democrat din Ungaria, a fost cel care a proclamat Republica Bănăţeană (31 octombrie, 1918 - 15 noiembrie, 1918), urmând să devină conducătorul ei. Soţia lui, Rozalia, era o fotografă cunoscută în oraş.
[25] Am sentimente amestecate. (maghiară)