[1] Românizarea: exproprierea întreprinderilor industriale şi comerciale evreieşti între 1941-1944.
[2] Deutsche Volksgruppe in Rumänien, organizație fascistă înființată în 1940.
[3] Francisc Frucht (1909-2009), cunoscut sub pseudonimul Anavi Adam, profesor şi poet de limbă maghiară.
[4] Vezi Scurt istoric al Liceului Israelit din Timişoara, în acest volum.
[5] Prescurtare de la Zsido Liceum, Liceul evreiesc.
[6] Despre acest episod relatează şi Arnold Junger, Zsuzsi Stahl, Iudith Cohen, Peter Freund, Alon Gal.
[7] Studebaker: marcă de maşină americană.
[8] Despe bombardamentele din septembrie 1944, vezi şi interviurile cu Peter Freund, Alon Gal, Arnold Junger, Iudit Cohen, Zsuzsi Stahl.

[9] Vezi interviul cu Arnold Junger.
[10] Chichinda: localitate în Banatul de Nord, Serbia
[11] Ferenc Szálasi (1897-1946): conducătorul partidului fascist în Ungaria.
[12] Protestele de la Timişoara şi reacţia autorităţilor comuniste sunt relatate şi de Peter Freund şi Alon Gal, în acest volum.
[13] Ioan Holender (n. 1935): directorul Operei de Stat din Viena (1992-2010), autorul unor volume autobiografice: Spuse, trăite, dorite şi De la Timişoara la Viena.
[14] Un secret cunoscut de toată lumea.
[15] Prin această clauză, SUA a acordat României importante avantaje în termeni de taxe vamale şi cote de impozite.
[16] Trandafir Cocârlă: absolvent al Politehnicii Timişoara, a deţinut de două ori portofoliul Ministerului Energiei şi a fost destituit de Ceauşescu, pentru că s-a opus unor planuri nesăbuite ale dictatorului.