La șaptesprezece ani de la revoluție România continuă să fie singura țară, dintre cele care au alcătuit lagărul comunist care a adoptat o Stemă incompletă. O Stemă din care lipsește coroana de pe capul pajurei.

Coroana, pusă de-a lungul timpurilor pe fruntea atâtor minți strălucite, este simbolul suveranității statului, al demnității cetățenilor României, al unicității spiritualității lor.

Azi, când marea majoritate a țărilor europene caută cele mai bune căi de cooperare în cât mai mai multe domenii, fiecare țară, fiecare popor, este chemat să aducă ?unității în diversitate? valorile proprii și simbolurile eterne ale acestor valori.

Noi, semnatarii acestei scrisori și toți cei pe care îi reprezentăm, credem că a venit vremea să corectam Stema noastră națională prin repunerea coroanei pe capul pajurei.

Avem toată speranța că Excelența Voastră va face tot ce este nevoie în acest sens.

Semnează:   (prin email adresat doamnei Marilena Rotaru  la <memoria_exilului_romanesc@yahoo.com> )