virgil cioban 1900virgil cioban 7      A doua poză e din iulie 1900, făcută la Sibiu, în Fotografisches Atelier Wilhelm Mann (foto 6).

Își lăsase mustață și un barbișon cochet, tuns îngrijit, ca și părul scurt. Un tânăr de 24 de ani, superb, cu privire inteligentă, mândră și încrezătoare în sine și în viitor. În fotografia următoare (foto 7)

e bărbat în toată firea, poartă acum mustață și barbă mari, negre încă, părul îi e ușor ondulat, cu cărare în stânga. Are alura unui domn respectabil, augmentată și de lanțul de ceas vizibil pe vesta costumului de culoare închisă. E încadrat de doi inși mustăcioși dar fără barbă, evident mai tineri, care par emoționați de a se fotografia cu el și cu totul pătrunși de importanța momentului. Unul e civil, celălalt în uniformă de matelot, cu beretă și o decorație pe piept. Între ei, Virgil are aerul unui frate mai mare, înțelept și protector. Pe verso i se adresează cam abrupt tot lui Aurel:

?Te rog scrie-mi ai primit carte de la Butnariu și răspunsu-i-ai? Cum Ve aflați? Pentru ce nu-mi mai scrii defel? Se va coace cucuruzul? Îți trimit chipul acesta cu cei doi veri. Romulus a venit de la cătănie. Vii la Congres? Servus, Virgil.?