?       După deschiderea granițelor românești și după ce numărul imigranților români a crescut vertiginos la Montreal, organizația M.S.Q-R, cu ajutorul Bisericii ?Buna Vestire?, a organizat an după an cursuri gratuite de limba engleză și, în unii ani, cursuri de limba franceză.

?       O altă realizare remarcabilă a prof. dr. Sorin Sonea a fost organizarea întâlnirilor persoanelor în vârstă la Biblioteca ?Mihai Eminescu? a Bisericii ?Buna Vestire?.

Și în prezent, domnul prof. dr. Sorin Sonea continuă să scrie articole științifice în domeniul căruia și-a consacrat întreaga energie a vieții. În același timp, se bucură de cei patru nepoței ai săi, moștenitori de la cei patru copii, trei fii și-o fiică. Pasiunea pentru medicină a fost preluată de fiul său, dr. Michael Sonea, dermatolog.

Profesorul univ. emerit dr. Sorin Sonea a dus și duce o viață modestă, fără să-și etaleze în nici o ocazie meritele excepționale, rod al inteligenței și muncii sale.