Luni, 5 martie 2007:

pauză

pauză

pauză

Invitați: prof. Doru Radosav, prof. George Cipaianu, conf. Virgil Tarau, conf. Marius Bucur, conf. Adrian Ivan, cercet. Ioan Ciupea, cercet. Cristina Anisescu, lect. Ionut Costea.

14.00- 16.00 pauză de masă

Proiecție de film:

17.00 - 17.30 Film documentar

18.00 -20.00 ?Cel mai iubit dintre pămînteni?

Marți, 6 martie 2007:

10.00 -10.45 Mihaela Jecanu

pauză

11.00- 11. 45 Vasile Lucaciu

pauză

12.00- 12.45 Liliana Dragos

pauză

13.00- 13.45 Discuții. Invitați

Proiecție de film:

18.00 -20.00 ?Binecuvântată fii, închisoare!?

Miercuri, 7 martie 2007:

10.00-10.45 Daniela Țăranu

pauză

11.00- 11.45 Steluta Ramboiu

pauză

12.00-12.45 Ioan Boila

Proiecție de film:

18.00 -20.00  ?Undeva în Est?

Notă 1: Vom proiecta în fiecare zi câte două filme documentare realizate de către Silvia Pintea din seria ?Peregrinul Transilvan?, TVR Cluj. Filmele sunt dedicate unor personalități clujene - Cardinal Iuliu Hossu, prof. pr. Galaction Munteanu, prof. univ. Nicolae Margineanu, acad. Alexandru Lapedatu, prof. univ. Florian Stefanescu-Goanga, prof. univ. Emil Hatieganu, prof. univ. Valeriu Moldovan, prof. univ. Gheorghe Dragos.

Notă 2: Fiecare expunere va fi însoțită de proiecții de fotografii și documente ale familiei.

Notă 3: În săptămâna în care se va desfășura seminarul, Iio în colaborare cu CNSAS va organiza o e4xpoziție la Biblioteca Centrală Universitară ?Lucian Blaga?. Această expozăție conține documente fotocopiate ale foștilor deținuți politici și ale familiilor lor din arhiva CNSAS.

Notă 4: Institutul de Istorie Orală pregătește un material documentar auxiliar ce va fi accesibil fiecărui participant la conferință. Fiecare document discută un termen cheie al subiectului seminarului deschis și are atașat un suport reprezentativ (fotografii, studii de specialitate etc.)

Forme de represiune: exmatriculare, destituire, confiscare de bunuri, expropriere, anchetare, percheziție, nota socială etc.

Forme de supraviețuire: divortul, refugiu-schimbarea domicililui, schimbarea identitatii, angajamentul in campul muncii, munca fizica, transfigurari religioase, intelectuale, compromisuri, optiuni profesionale, autoexcluderea.