Cosmin Budeancă a adăugat un articol despre Vasile Paraschiv pe wikipedia.ro:

Dumitru-Cătălin Rogojanu ne trimite noi linkuri in limba engleză sau franceză:

Noi link-uri de la Dumitru-Cătălin Rogojanu:

Noi link-uri de la Cosmin Budeanca:

Cosmin Budeanca completeaza lista cu noi link-uri:

Ziarul britanic "The Times" a publicat un necrolog a lui Vasile Paraschiv, pe care il puteti citi în limba romană la adresa de mai jos:

9 februarie 2011:

Maria Sava ne-a semnalat azi dupa-amiaza link-urile:

Dumitru-Cătălin Rogojanu, doctorand in Istorie la Facultatea de Istorie si Filosofie, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca:

7 februarie 2011:

Istoricul Dragos Marcu ne aduce la cunostinta articolul "In memoria lui Vasile Paraschiv" publicat de dansul in revista Foaie Națională

Maria Sava ne semnaleaza link-ul:

Jurnalista Anca Toader, BBC, ne trimite urmatorul mesaj:

"Chiar daca nu este vorba de articole pe care sa le putem reproduce [pe siturile noastre n.e.], merita mentionata aparitia lui Vasile Paraschiv intr-un proiect de mare anvergura al BBC2.

Acum trei ani (2008) l-am intervievat pe domnul Paraschiv pentru un documentar BBC2 - un serial in trei parti numit 'The Lost World of Communism'. Episodul despre Romania s-a numit 'Socialism in One Family' - un fragment important din acest episod ii este dedicat lui Vasile Paraschiv. Interviul a fost folosit de producatorul serialului, Peter Molloy, in cartea cu acelasi nume. Serialul a fost transmis de BBC 2 in 2009 cu ocazia celei de-a XX-a aniversari a caderii comunismului in Europa de Est."

Acesta este linkul la pagina BBC care promova serialul:

Acestea sunt linkuri la paginile Amazon care promoveaza DVD-ul si cartea mentionate mai sus:

Istoricul Cosmin Budeanca ne aduce la cunostinta urmatoarele link-uri spre articole dedicate lui Vasile Paraschiv:

Link spre un interviu audio:

Link-uri catre cartile de la Polirom si Curtea Veche: