Judecător, procuror la Curtea de Apel București si, începând din 1931, președinte la secția a II-a a Curții de Apel București, unul dintre vicepreședinții Congresului Internațional de Drept Comparat de la Haga (1931), profesor de procedură civilă la Școala Superioară de Război, Alexandru Costin (n. 1894) a fost în același timp un sociolog activ, participant la campaniile monografice de la Goicea Mare (1925), Rușeț (1926), Nerej (1927) și Fundu Moldovei (1928) și secretar general al Institutului Social Român din București. A colaborat la revistele ?Tribuna juridică?, ?Arhiva pentru Știința și Reforma socială?, ?Dreptul?, ?Pandectele Române? și la volumul I al Enciclopediei României (1939), în cadrul căruia e autorul capitolelor privitoare la organizarea judecătorească, Consiliul legislativ și justiția militară.

Scris cu creionul pe o ilustrată intitulată Roma ? Foro Mussolini ? La sfera. AFG.

1. Al. Costin către A.G. (c.p.i.)

25 mai [1]939

Nu am avut vreme să văd mai nimic, mai ales că vremea a fost defavorabilă. De lucrările Congresului sunt mulțumit.

La revedere, cu cordiale salutări,

Al. Costin

Sign. A. Golopenția, Institutul de Cercetări Sociale, Academia Comercială, Piața Romană, Bucarest, Romania