-Ați debutat ca scriitoare la  celebrul cenaclu ''Sburătorul'', coordonat de Eugen Lovinescu. Încercați să vă amintiți pentru cititorii noștri de atmosfera întâlnirilor literare din casa Lovinescu, de scriitorii care frecventau ședințele cenaclului.

-Succesele mele literare le datorez în totalitate momentului în care am pășit pragul ''Sburătorului''. Acolo am debutat și  m-am simțit în apele mele. Am ajuns acolo exact la momentul potrivit. Întâlnirile erau  adevărate  sărbători, simțite și gustate  de oricine pășea pragul casei Lovinescu. Se desfășurau duminica și erau expresia cea mai înaltă a unei adevărate democrații. Fiecare avea dreptul să spună ce crede, fiecare avea libertatea să se exprime în cadrul acelor întâlniri. În ceea ce mă privește, am trecut examenul de acceptare în clanul ''Sburătorului'' în urma unei lecturi de probă, încurajatoare, în care am prezentat primul meu roman, romanul de debut, ''Bogdana''. Acesta  a fost începutul carierei mele de scriitoare, intrarea mea în breasla creatorilor de literatură, sub pseudonimul Ioana Postelnicu. Veneau acolo Dan Petrașincu, Ieronim Șerbu,  Felix Aderca, Sanda Movilă, Petru Dumitriu, Laurențiu Fulga, care venise de pe front ca ofițer în rezervă, Dinu Nicodin, Victor Eftimiu, Tudor Vianu, Ion Barbu, Vladimir Streinu, Șerban Cioculescu, Liviu Rebreanu și mulți alți scriitori și critici, poeți pentru care ar trebui să alcătuiesc un pomelnic sfânt. Nici un scriitor al vremii n-a ocolit posibilitatea de a asista la ședințele din biroul tapetat cu imense rafturi de cărți, al lui Lovinescu. Toți respirau atunci liberi fără să bănuiască ce vremuri vor veni.

Dacă nu aveam sprijinul moral al lui Eugen Lovinescu, eu tot scriitoare  aș fi ajuns, dar garanția lui, încrederea lui au fost extraordinare, hotărâtoare și toată viața mea am crezut în ele. Lovinescu a crezut în mintea mea și cu o forță morală imensă și călăuzitoare m-a îndemnat să scriu și după ce nu a mai fost. Orice scriere de-a mea, chiar și de acum, stă sub pecetea lui Lovinescu, sub nevăzuta stimulare a lui. Îmi dă putere și acum să scriu cu o forță  și o plăcere care îmi aduc aminte de anii tinereții.