- În primul rând, unde și când v-ați născut?

- Eu m-am născut în 1908, la 1 septembrie, în Bucovina, în județul Câmpulung-Moldovenesc.

- În ce localitate?

-Moldovița.

- Au fost acolo mai multe familii de germani?

- Da, au fost multe familii de germani, au fost și polonezi, ș-au fost și unguri, au fost și ruteni, amestecat. Și evrei foarte mulți. La Moldovița, da. Au fost mai multe națiuni, așa amestecate.

- Când ați fost ultima oară la Moldovița?

- Ultima oară am fost acuma cam 14 ani, 13-14 ani.

- Da? Și i-ați mai găsit?

- Au fost foarte mulți plecați, în special nemți, care au fost plecați majoritatea, de acolo. Au fost, au emigrat. Însă n-am mai întâlnit din colegele mele de școală, cunoscuți. Și evrei foarte mulți au plecat de acolo. Majoritatea au fost evrei, acolo, și nemți, pentru că au fost comercianți, au avut magazine. A fost, este un sat mărișor, au fost două fobăre de cherestea, și magazine, cât ținea centrul, plin de magazine numai evreiești, au fost? Și tot așa, evreii au plecat și ei, mă rog, în Palestina, în Franța, în diferite țări ale lumii, au emigrat. Și așa că?

- Părinții dumneavoastră cu ce se ocupau?

- Tatăl meu a fost plecat în America, de mulți ani de zile, după ce m-am născut eu a plecat în America, și a plecat și mama, așa, m-a lăsat la bunica, urma să plecăm toată familia. În ?913, când s-a sunat mobilizarea, n-am putut să mai plecăm, pentru că s-a închis granițele și am rămas aicea. Tata a rămas în America, mama a venit înapoi ca să plecăm cu toții, tata a rămas acolo, mama a rămas aicea. Mama între timp a murit, în timpul războiului? Adică când a început războiul, a murit?

- Din ce cauză?

- Ea a făcut ciroză. Și pe mine m-au crescut bunicii.