Capitolul 21, "A Visit To My Homeland" (O Vizita in tara), serveste ca scop dublu de a prezenta Romania lui Louise, si pentru autor de a rememora anii traiti in tara. Tabloul incondeiat de autor al Romaniei post-comuniste si puternic neo-comuniste este atat tandru fata de imaginile pitoresti ale tarii, cat si critic asupra varsarii de pleava occidentala (droguri, consumerism egoism, poluare) care s-au adaugat la deseurile lasate de comunisti (coruptie, saracie, intoxicare ecologica).

Capitolele 22, "Love's Young Dream" (Visul Dragostei Tineresti) si 23, "Bolts From The Blue" (Fulgere Din Albastru), descriu perioade de liniste si armonie ale familiei in SUA, urmate de expuneri ale familie cu coruptia si rasismul anti-european prezent in multe medii americane.

Capitolul 24 "Exonerated! Vindicated!" (Indreptatit! Razbunat!), aduce familia autorului la recunoasterea societatii americane a propriilor erori fata de imigranti. Este o de-idealizare a Americii prin aratarea ca in America sunt greseli, dar care mai pot si fi indreptatite cateodata.

Ultimul, Capitolul 25, "God Holds The Reins" (Totul Este in Mainile Lui Dumnezeu), este o rememorare spirituala a autorului asupra vietii care este mereu in continuare si dezvoltare si care prin intermediul cautarii si a gasirii fortei dumnezeiesti in noi si in Natura, ne incita la viata si ne armonizeaza in paralel cu puterea divina din care facem parte!

Cartea "Calare pe 2 Lumi" poate fi comandata de la oricare din librariile anglofone sub titulatura "Astride 2 Worlds", By Dr. Teodor Gherasim, sau de la pagina de web:

http://www.bestbitesbuys.com/ldpress.html. "Calare pe 2 Lumi" in definitiv, este un etern Cantec al Vietii, o perspectiva etern optimista chiar in fata vietii traite in conditii de mari vitregii. "Calare pe 2 Lumi" este o lectura obligatorie pentru cititorii de limba engleza interesati in realitatile Romaniei si in universalismul decaderilor si a valorilor umane."