Pe parcursul celor doua zile ale manifestarilor, cercetasii traditionali vor desfasura activitati in aer liber, constand in ateliere (noduri si constructii de camp, orientare, montarea unui cort, adaposturi improvizate etc.) si jocuri cercetasesti.
 
Cercetasia este cea mai puternica forma de educatie nonformala, functionand pe principiile descrise de fondatorul sau - generalul Robert Baden-Powell - in anul 1908. Desfiintata in anul 1937, cercetasia romaneasca a renascut incepand cu anul 1990, prin infiintarea mai multor asociatii de profil.
 
Nou-infiintata Asociatie a Cercetasilor Traditionali din Romania (ACT-RO) isi propune sa redea copiilor si tinerilor emotia experientelor traite in activitati desfasurate cu precadere in aer liber si natura, intr-o formula de educatie moderna, desfasurata la standardele cele mai inalte.
Cercetasii traditionali pregatesc liderii de maine, intr-un sistem bazat pe o metoda traditionala si orientat pe progres personal si de echipa.


Mai multe detalii legate de locația si programul evenimentului puteți afla pe site-ul ACT-RO: http://cercetasii-traditionali.blogspot.ro/.