(Fonduri de unde ati avea?)  Din casa, care inchiriata mi-ar aduce bani seriosi, care sunt destinati fundatiei. Si apartamentele doua vandute si banii dati fundatiei. E totusi un capital acolo, care se pierde. Un domn Chis mi-a telefonat, ca el vrea sa cumpere o parte din teren. Am vorbit cu domnul Faur, care este membru al fundatiei si care este un batran inimos, care s-a ocupat sa dea anunturi la ziar. Acest domn mi-a zis ca e foarte interesat si ca ar vrea sa si inchirieze din cladiri. L-am intrebat de ce are interes sa cumpere casa asta si mi-a zis ca se ocupa de activitati spirituale cu tineretul.

Vanzarea pot s-o fac, dar numai activitatea fundatiei nu pot s-o combin cu acestia. Nu am bani pentru fundatie. Eu am scris in diaspora, dar nimeni nu misca absolut deloc. Le-am scris la copiii lui Camil Petrescu, care-l adora pe tata, sa ia legatura cu ceilalti, sa vada daca nu pot sa sprijine cu o mica cotizatie. N-a miscat nimeni? Asta-i solidaritatea.

(Fundatia e inregistrata?)  Bineinteles. Are si cont la banca, dar n-a venit nimic. A avut nepoata mea o activitate la un moment dat, a facut doua expozitii, un concert cu muzica de Craciun?si asta-i totul. Daca eu nu vand sau inchiriez acolo, eu nu am cu ce sa sustin aceasta fundatie. Ma stie Ana Blandiana, care mi-e prietena, care ma stie de cand mi-am inceput activitatea, si-mi spune mereu sa inchiriez unei firme ca sa iasa niste bani, sa pot sa-i dau. Eu am vrut sa inchiriez, dar am greutatea cu gradinita asta. ?Asta-i soarta noastra, a familiei Imbroane, avem greutati. Si tata a avut, si mama, si eu am greutati. Nu stiu daca pana inchid ochii voi putea realiza ce mi-am propus, dar imi doresc din tot sufletul ca macar asta sa ramana in urma mea, fiindca merita si tata, si sotul meu, ca au facut ceva pentru neamul asta si merita sa ramana ceva in urma lor. Cam asta-i povestea

(Cine era Nicolae Imbroane?) Fratele tatalui meu, care era avocat si prefect in Timisoara. E bunicul acestei fete care m-a ajutat la inceput cu fundatia. Nicolae Imbroane a fost dus in Baragan.

(Din Varadia a fost ridicat?)  Da, a fost un timp si pe urma a murit destul de repede.

(In ?51?) Da.

(In Varadia mai exista casa?)  Nu stiu. A fost casa noastra, dar cred ca s-a terminat cu ea. A mostenit-o familia Bratianu, ca noi suntem inruditi cu ei. Verisoara mea, fata lui Nicolae Imbroane, s-a maritat cu un Bratianu. Foarte frumoasa fata era Delia Imbroane. Tot liceul l-a facut la Timisoara si s-a maritat cu Radu Bratianu, nepot pe linia lui Dinu Bratianu. Copiii ei, dintre care una a murit, iar cealalta este profesoara la Campina, au mostenit aceasta casa a bunicilor de la Varadia. Era Brutus, Delia si Titus Imbroane, care aveau nume latinesti si care erau copiii lui Nicolae Imbroane. Si tata a avut grija sa puna nume din astea, ca sa nu poata sa fie maghiarizate. La noi se numeau Bujor, Doru, Sorin Nicolae, Dora Romanita si Steluta.

(Titus Imbroane a stat in Bucuresti?) El a studiat la Cernauti dreptul si a trait la Otelul Rosu. Acolo e familia lui Titus. Fata lui Brutus Imbroane este Cornelia Radulescu, care este la Timisoara.

(Unchiul dumneavoastra cum de era de la Varadia?) El era avocat, dar a lasat avocatura si s-a dus si a facut o moara acolo, avand o bucata de pamant de la bunicul meu, si i-a placut la tara si de-acolo l-au ridicat.

(Stiti unde a fost dus in Baragan?)  N-as putea sa va spun, dar in orice caz, am vorbit cu el cand s-a intors din Baragan.

(A fost cu toata familia?)  Nu, singur, ca nevasta lui a murit si era singur. A mai fost in Baragan, de la Oravita, un fin de-al nostru, Ogrin. A ajuns in Baragan cu sotia, care a murit acolo. El era jurist si ea casnica. Erau finii tatalui meu. In orice caz, n-au suportat Baraganul.