(Comunitatea e bine închegată, atât cât mai e ?) Da ! Sigur că da. Păstrăm legătura. Este un domn, Schwartz, în fiecare zi îi caută, se duce pe la ei. Am adus dosarul acesta, care îi cuprinde pe toţi. În general, ceea ce este caracteristic oamenilor de aicea este că foarte mulţi sunt amestecaţi, ca și în celelalte comunităţi de altfel. Dacă te uiţi aicea, uite : Aspis Beniamin e tehnician proiectant, tatăl lui a fost evreu, el nu este evreu și vine la biserică în fiecare vineri, e foarte credincios și așa mai departe?

(Vă duceţi în fiecare vineri la biserică ?) În fiecare vineri ! ...Și după aceea este Aspis Carol Leon? acesta o fost căsătorit cu o nemţoaică și acum e căsătorit cu o evreică ? asta e una dintre cele două familii evreiești pure. Brada Ștefania ? asta este pensionară, Bârlaș Ioan ? soţia lui este evreică, Butilcă Sorin ? acesta, nici maică‑sa nu e evreică, nici nevasta lui nu e evreică, tatăl lui și frate‑su? sunt în Israel, Cocon Mihai ? acesta are o istorie mai ciudată : a fost în Ardealul de Nord și de acolo s‑a refugiat și a scăpat cu viaţă. După aceea este Cocon Aurel ? acesta lucrează la Poliţie, a făcut Facultatea de Drept, e jurist. E David Ela, născut în 1919 ? acesta e de la Bocșa, dar a venit în Reșiţa.

(În Caraș‑Severin cam câţi evrei mai sunt ?) Ăștia sunt toţi. (Dar la Oraviţa ??) La Oraviţa e numai cimitirul, și‑n alte părţi? nu mai e nimeni. Numai în Reșiţa sunt, și la Bocșa mai sunt câţiva. Și la Caransebeș sunt. Am făcut acolo, la Caransebeș, biserica, am reparat‑o, gardul de la cimitirul de acolo?

(Văd aici, în dosar, ?elev?, ?elevă?, aceștia sunt tineri.) Da, dar nu sunt evrei, doar din familii de evrei. Drăgoescu Margareta ? asta e pensionară, Ebstein ? acesta e băiatul doctorului Ebstein. Acesta a fost în Israel, s‑a întors acum. Feldmann Serena e nevasta unui doctor de‑aicea, care a fost foarte apreciat în decursul anilor aici, la Reșiţa. Gâb Ion? Gâb Rebeca?