[1] Livret de familie.
[2] Serial TV american.
[3] Ignác Goldzieher sau Ignaz Goldziher, 1850-1921, istoric. Este considerat fondatorul studiilor islamice moderne în Europa.
[4] Vezi interviul cu Annie Hammer.
[5] Vezi interviul cu Tiberiu Mozes.
[6] Risorgimento: proces social, politic şi administrativ din secolul al XIX-lea, care a avut ca rezultat final unificarea statelor din peninsula italiană într-un singur stat, Italia.
[7] Vezi „Istoria unei farmacii timişorene”, intra.
[8] Inaugurarea a fost, de fapt, în 1866. În 1872 s-a făcut o reinaugurare în onoarea împăratului.
[9] În anii 1944-1945, în repetate rânduri, pe malul Dunării, la Budapesta, au avut loc execuţii în masă ale evreilor, care erau împuşcaţi şi aruncaţi în Dunăre. Bărbaţilor li se cerea să se dezbrace, pentru a vedea dacă sunt circumcişi.
[10] Doi colaci de pâine albă cu care se face binecuvântarea de vineri seară.
[11] Revistă culturală lunară clujeană.
[12] Vilă în centrul rezidențial, pe colţul bulevardului Loga cu str. Michelangelo, aproape de Parcul Rozelor, pe frontispiciul căreia este o sculptură cu trei personaje feminine, de unde denumirea „Casa cu trei fete”.
[13] Vezi interviul cu Peter Willkovits.
[14] Întreprinderea de Reţele Electrice.
[15] Partidul Crucilor cu Săgeți (în maghiară Nyilaskeresztes sau Nyilas-Keresztes Párt) a fost un partid politic maghiar nazist și antisemit. Liderul formațiunii a fost Ferenc Szálasi.
[16] Raoul Wallenberg, (1912 - data morții necunoscută), diplomat suedez la Budapesta care a salvat viața a mii de evrei unguri, acordându-le Schutzpass, pașapoarte de protecție.
[17] Bris (idiş); Brit Mila, ritualul de circumcizie.