Cercetarea monografica de la Cornova a fost fructificata doar partial prin studiile publicate pana acum. Multe materiale, culese atent în vederea unor analize specializate, se afla înca în arhivele personale ale monografistilor (daca nu au fost distruse de posesorii lor la sfarsitul anilor patruzeci, cand a vorbi despre Basarabia devenise tab? în Romania). Cum în campania monografica de la Cornova se practica înca intens darul de fise, fiecare dintre membrii echipei ajungea sa reuneasca în dosarul "problemei" sau "problemelor" sale note de teren conexe ale multora dintre numerosii coechipieri. Conservate sau pierdute, arhivele personale au fost si raman un document asupra cercetarii echipierului si a echipei deopotriva.

În cele ce urmeaza, prezentam 81 fise figurand în arhiva Stefaniei Cristescu (multe dintre cele privitoare la "Limba", de care aceasta intentiona sa se ocupe dupa încheierea cercetarii privitoare la descantece) si în arhiva lui Anton Golopentia (mai cu seama fisele regrupate sub rubricile "Trecutul satului", "Obiceiuri", "Credinte", "Port", "Tesut si vopsit", care puteau hrani cercetarea procesului de urbanizare a Cornovei, întreprinsa de A.G., dar nu au fost utilizate direct în studiul publicat pe aceasta tema). Bogatul material de fise privitoare la descantat si descantece figurand în arhiva Stefaniei Cristescu a fost publicat integral în volumul St. Cristescu. Descantece din Cornova - Basarabia (Providence: Hiatus, 1984).

Sunt prezenti, prin fise, la aceasta întalnire peste ani, în afara de Stefania Cristescu si Anton Golopentia, monografistii Elena (Lena) Constante, Elisabeta (Zizi) Constante, Marcella Focsa, Olga Hreniuc, Ion Ionica, Octavian Iosif, Mircea Manolescu, Filip M. Pascanu, Mihai Pop, Petre Sîrbu, H. H. Stahl si Petre Stefanuca. Pentru ca cititorii de astazi risca sa nu le cunoasca cercetarile cornovene, mentionam, din cadrul acestora, partea comunicata public în cadrul celor 19 sedinte "de recolta" organizate la Bucuresti de catre Institutul Social între 13 ianuarie si 1 iunie 1932. Au vorbit cu acest prilej Lena Constante (vezi Marcella Focsa); Zizi Constante (Istoricul familiei, împreuna cu Maria Darmanescu, 25 mai); Marcella Focsa (Prezentare de planse de tesaturi, împreuna cu Lena Constante, 30 martie); Olga Hreniuc (Copiii, împreuna cu Rodica Lutia, 25 mai); Ion Ionica (stiinta populara si mitologie populara, împreuna cu Octavian Iosif, 9 martie); Mircea Manolescu (Manifestarile administrative si politice, împreuna cu Victor Radulescu-Pogoneanu, 11 mai; vezi si H. H. Stahl); Filip Pascanu (vezi H. H. Stahl); Mihai Pop (Prezentare de texte de cantece notate filologic, 23 martie); Petre Sîrbu (Prezentare de texte literare poporane nemuzicale, împreuna cu Emil Turdeanu si Petre Stefanuca, 30 martie); H. H. Stahl (Tehnica cercetarii monografice, 3 februarie; Cadrul istoric al satului, 24 februarie; si Manifestarile juridice ale satului, împreuna cu Mircea Manolescu si Filip Pascanu); si Petre Stefanuca (Influenta razboiului asupra mentalitatii politice a satului, 11 mai; vezi si Petre Sîrbu). Conferintelor, care puncteaza temele de cercetare ale celor mentionati, li se adauga, în cazul lui M. Pop, H. H. Stahl si P. Stefanuca, studiile publicate în Arhiva X, nr. 1-4: M. Pop. Contributii la studiul limbilor speciale din Cornova: pasareasca (p. 443-446); H. H. Stahl. Vatra satului Cornova (p. 118-134 + 5 planse); H. H. Stahl. Despre Inochentie si inochentism (p. 175-182, cu o fotografie a parintelui Ioan Zama); P. Stefanuca. Scrisori de razboi (p. 183-190). Aceste articole au fost reluate la p. 202-206, 76-94, 287-289 respectiv 207-215 ale volumului Cornova. Un sat de mazili editat de O. Badina (Chisinau: Editura Economica, 1997), adaugandu-li-se articolul H. H. Stahl-A. Golopentia. Învataturi din zodiac, republicat din "Sociologie romaneasca" I (1936), nr. 4, p. 33-34.