Avem plăcerea să vă anunțăm că sâmbătă, 9 decembrie, ora 12.00, va avea loc vernisajul expoziției „De la Marktplatz la Piața Sfatului” la sediul OAR al filialei Brașov (Șirul Beethoven nr. 1, lângă Poarta Schei).  
 
Expoziția prezintă transformările imaginii Pieței Sfatului începând cu jumătatea secolului al XIX-lea. Dacă până în anii 1950 schimbările apar din dorința de actualizare și refuncționalizare, după această perioadă tocmai intervențiile de punere în valoare a centrului istoric au produs în multe cazuri modificarea fațadelor pieței.
Cât mai păstrează din imaginea ei istorică Piața Sfatului, care au fost curentele și procesele de schimbare, care a fost contextul epocii restaurării, în țară și în Europa? – sunt întrebări în privința cărora expoziția caută să scoată la suprafață adevărul.

Expoziția ilustrează întreaga temă prin reproduceri de fotografii din colecția Orașul Memorabil și desene din Arhivele Naționale – SJAN Brașov.

Expoziția face parte din seria de expoziții „Arhitecții și arhitectura în Brașov” realizată de Ordinul Arhitecților din România – filiala Brașov-Covasna-Harghita.

Autori: Ovidiu Taloș și Miruna Stroe.
Echipa de realizare: Miruna Stroe, Irina Mastan, Natalia Achim, Cătălin Stroe, Dumitru Șchiopu, Ovidiu Taloș.

Expoziția va putea fi vizionată în perioada 9-22 decembrie, pe aleea Facultății de Silvicultură din Brașov.