Apărători ai patrimoniului
Asociația ”Salvați Bucureștiul”, cu adresa http://www.salvatibucurestiul.ro . A contribuit la modificarea legii urbanismului și a menținerii restricțiilor de construire pe spațiile verzi. Prin manifestatii si alte actiuni mediatice a ”reușit stopare a câtorva zeci de proiecte nocive pentru București: turnul din spatele Palatului Știrbei pe Calea Victoriei, turnul de 10 etaje de lângă Parcul Cișmigiu, turnul de 17 etaje din strada Mântuleasa, turnul de 15 etaje din Calea Dorobanți, turnul de 100m înălțime din intersecția Răzoare, etc.”
Pro.do.mo – Asociația pentru PROtecția și DOcumentarea MOnumentelor din România, cu adresa http://www.pro-do-mo.ro . A realizat de curînd Raportul despre ”Patrimoniul Bucureștiului în perioada 2008-2012”, care poate fi descărcat de pe situl lor.
Fundaţia Pro Patrimonio, cu filiale în Marea Britanie, Franţa şi Statele Unite și adresa http://www.propatrimonio.org/ , ale cărei scopuri declarate sunt: ”Facem lobby pentru protejarea patrimoniului, învățam pe cetățeni să aprecieze valoarea moștenirii culturale, oferim sprijin pentru restaurarea şi repunerea în folosinţă a clădirilor istorice și introducerea lor în circuitul cultural şi economic, promovăm meşteşugurile şi tehnicile tradiţionale în construcţii.”
Ca proiect de mare actualitate al Fundației Pro Patrimonio, semnalăm Studiul de regenerare urbană pentru cartierul Matache, București. Detalii la: http://www.propatrimonio.org/index.php?option=com_content&view=article&id=82&Itemid=128&lang=ro și http://piatamatache.info
- STUMBLEUPON
Despre acest articol
Articole înrudite
Multimedia. Galerie foto.
Cusături populare din Bucovina
Învăţătoare în Bucovina şi Botoşani, doamna Olimpia Tincu a colecționat cu pasiune modele de cusături populare bucovinene. După moartea ei, survenită acum câţiva ani, moştenitorii au descoperit albumul ei și au vrut să-l facă cunoscut și altora. Au scanat filele lui și ni le-au oferit spre publicare, păstrând originalele. Albumul conține mici notaţii din care se deduce locul din care a fost "culeasă" cusătura. Prezentăm aici doar o mică selecție, spre exemplificare. Alte cusături din colecția Tincu sunt prezentate pe situl Portretul României interbelice, împărțite pe județele de unde provin: Câmpulung, Rădăuți, Suceava.