In 1913, ca elev de liceu, Dimitrie Dimancescu a pus bazele organizatiei de Cercetasi romani. In timpul pregatirilor de intrare a Romaniei in primul razboi mondial , Cercetasii au devenit una dintre organizatiile care pregateau tinerii pentru serviciul militar. Calitatile de conducator ale lui Dimitrie Dimancescu au atras atentia Printului Carol, fiul Regelui Ferdinand si Reginei Maria, care s-a imprietenit cu el, sustinindu-l in anii ce au urmat. Mai tarziu, eforturile lui in timpul razboiului au fost rasplatite prin numeroiase decoratii, inclusiv foarte rar acordata  British Military Cross, la comanda directa a Regelui George V al Angliei.

Dupa studii de inginerie in Statele Unite, DD a devenit diplomat roman in SUA, Anglia si, dupa exilul la Londra in timpul celui de-al doilea razboi mondial, a participat la Conferinta de Pace de la Paris. A parasit Romania in 1947 fara a se mai intoarce vreodata.

Memoriile lui, dictate in limba engleza si publicate aici partial, prezinta evenimente cotidiene din timpul primului razboi mondial. Selectati optiunea "English" pentru a citi textul.

Pagina de jurnal