-în seara sâmbetei de Paşti, în apropiera comunei Ieud, împreună cu fratele său Popşa Vasile, Tand Ştefan, Dăncuş Sabin, au atacat pe numitul Ghergheş Ioan care era încă cu un individ, ambii membri în Frontul Plugarilor, de la care au luat carnetul de membru în Frontul Plugarilor, ameninţându-l cu împuşcarea dacă îi denunţă şi punându-i în vedere să se retragă din Frontul Plugarilor şi spunându-i că regimul se va schimba şi atunci va fi tras la răspundere pentru activitate.
-la sfârşitul lunii martie 1949, au intrat în casa notarului Vlad Dănilă, din comuna Săliştea, înarmaţi, pe care l-au terorizat cu ameninţarea cu exterminarea întregii familii dacă nu sabotează ordinele pe care le primeşte de la superiori şi dacă nu le dă informaţii referitoare la activitatea organizaţiilor democratice în special a P.M.R. I-a cerut să le comunice numele persoanelor suspectate de actualul regim precum şi aceea ca să aibă grijă cum activează în favoarea actualului regim, punându-i în vedere că dacă se schimbă regimul va fi tras la răspundere.
- în cursul lunii mai au dezarmat pe pădurarul din comuna Poeni, pe care l-a ameninţat pentru faptul că face parte din P.R.M., punându-i în vedere că va fi tras la răspundere când se va schimba regimul, pentru a-l face să nu facă serviciul conştiincios.
-la începutul lunii iunie a pătruns în locuinţa locuitorului Horvath Alexandru din comuna Sieu, cerându-i să scoată armele ce le are. Acesta neavând arme, i-au cerut să se retragă din Frontul Plugarilor şi să înceteze orice activitate în cadrul partidului. Totodată, i-au cerut să nu vorbească cu nimeni despre aceasta, căci va fi ridicat, maltratat şi schingiuit de bandă.
-în cursul lunii iunie au pătruns înarmaţi în locuinţa locuitorului Nemeş Vasile, din comuna  Văleni, luându-i hainele şi promiţându-i că i le va restitui numai în caz că se va retrage din partid şi să înceteze orice activitate în cadrul partidului, în caz contrar va fi terorizat.
-la sfârşitul lunii iunie au intrat în casa evreului din comuna Strâmtura, de la care au ridicat bani şi diferite obiecte de aur, pe care le-au împărţit între ei.
În ceea ce priveşte preoţii şi călugăriţele din Sion, aceştia în frunte cu Dunca Ioan Joldea duceau o acţiune de instigare contra actualului regim, pe tema unificării. Banda a fost în contact în sus numai cu Dunca, care, la rândul lui, a fost în legătură cu ierarhicii lui bisericeşti. Cu preciziune, cercetările nu au putut stabili aceasta deoarece Popşa nu ştie, fiindcă Dunca nu sătea împreună cu Popşa, numai s-au întâlnit din când în când.
[pag. 99]